• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Актуални новини

knijkaМного майки на преждевременно родени бебета задават въпроса „Мога ли да кърмя недоносеното си бебе?“

И отговорът е не просто „Да”, и това е от голямо значение за здравето и правилното развитие на вашето бебе, отговорят здравните специалисти.

Със съдействието на мобилния екип на фондация „За Нашите Деца“, тази практика ежедневно се насърчава сред майките в неонатологичното отделение на болниците на СБАЛДБ „Проф. Д-р Иван Митев“ - София, както и на още 2 болници: Първа МБАЛ и УМБАЛ-Пловдив.

"Кърмене на недоносеното бебе – книжка за родители" се издава съвместно с фондация "Нашите недоносени деца" и Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" и се разпространява безплатно в неонатологичните отделения на тези 3 болници, с които си партнират.

Ако храненето не може да се осъществи директно, защото бебето е родено преди 32 гестационна седмица и все още няма развити сукателни рефлекси, специалистите съветват майките да не се отказват, а да предприемат т.н. кенгуру-грижа, която по инициатива на фондация "За Нашите Деца" и екипът на отделението от няколко месеца насам се практикува активно в неонатологичното отделение на СБАЛДБ "Проф. Д-р Иван Митев" -. София.

Наричана още контакт "кожа-до-кожа", тя дава възможност на бебето да прекарва максимално дълго време върху тялото на майката. Освен поддържане на телесната температура, тя е "заместител на утробата".

Децата, които се носят по този начин, се научават да сучат по-често и по-добре, растат и съзряват по-бързо.

Книжката "Кърмене на недоносеното бебе" съдържа тези и още много други полезни практически съвети и може да бъде изтеглена от тук:

logo2Уъркшоп по проблеми на детската пулмология ще се състои на 28 юни 2018 г. от 16 до 19 часа в „СБАЛ по детски болести- проф. д-р Ив. Митев”- София.

Организатор на събитието е Клиниката по пулмология с интензивно отделение на „СБАЛ по детски болести- проф. д-р Ив. Митев” , а съорганизатор и спонсор: Chemax Pharma.

Специалисти от клиниката ще обменят опит с лекари педиатри от доболничната помощ и общопрактикуващи лекари с големи педиатрични практики.

Работната дискусия ще е на тема „Обструктивен синдром в детска възраст- диагностично-терапевтичен алгоритъм”.

Обмисля се издаване на брошура с най-интересното и полезно за практиката.

Продължение...