• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Актуални новини

Медицинският център по детски болести към Специализираната болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев – София се включи към онлайн платформата superdoc.bg.

Това е изключително удобно за родителите на малките пациенти, които веднага могат да видят кога предпочитаният от тях специалист работи, кога са му свободните часове, дали преглежда по Здравна каса, или има само свободен прием.

Платформата улеснява и специалистите, които веднага виждат своята натовареност в съответните дни.

Два дни преди прегледа родителите на малките пациенти получават напомнящ е-мейл и смс.

По същия начин системата известява и отмяната на час при избрания специалист, ако той е в болнични, в отпуск и няма да преглежда.

Медицинският център по детски болести се намира на ул. "Найден Геров" 2, кв. Хиподрума в София. В него работят утвърдени имена в педиатрията.

За тези, които е проблем онлайн резервацията са на разположение следните телефони:

02/ 952 18 14

Доц. Ралица Георгиева - Лекарят-човек съдейства за бебето на починалата родилка в Сливен

Пациентски организации „Заедно с теб“ изказваме благодарност на доц. Ралица Георгиева, неонатолог в СБАЛ на Детски болести, гр. София, за бързата професионална и човешка реакция в неделния ден, по време на годишния  отпуск за оказване на съдействие за бебето на починалата родилка Ренета Томова от гр. Сливен.

Към нас се обърна бащата на родилката, г-н Петър Томов с молба за съдействие за прехвърляне и обгрижване в София на бебето, родено в сливенската болница с този трагичен край за младата майка.

Днес (неделя), 19-и август говорих с доц. Ралица Георгиева за проблемите на бебето и молба за съвет и съдействие с оглед и на тежката загуба за семейството.

В рамките на 10 минути доц. Георгиева разговаря с лекуващия лекар на бебето, д-р Праматарова в гр. Сливен, с която обсъдиха състоянието и лечението на детето, както и план за консултации и рехабилитация в СБАЛ на Детски болести, гр. София.

Бързата професионална и човешка реакция внесе успокоение в опечаленото семейство, даде увереност на близките, че поне за бебето правят всичко необходимо.

Поклон с благодарност, доц. Георгиева!

Продължение...