• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Доц. Ралица Георгиева - Лекарят-човек съдейства за бебето на починалата родилка в Сливен

Пациентски организации „Заедно с теб“ изказваме благодарност на доц. Ралица Георгиева, неонатолог в СБАЛ на Детски болести, гр. София, за бързата професионална и човешка реакция в неделния ден, по време на годишния  отпуск за оказване на съдействие за бебето на починалата родилка Ренета Томова от гр. Сливен.

Към нас се обърна бащата на родилката, г-н Петър Томов с молба за съдействие за прехвърляне и обгрижване в София на бебето, родено в сливенската болница с този трагичен край за младата майка.

Днес (неделя), 19-и август говорих с доц. Ралица Георгиева за проблемите на бебето и молба за съвет и съдействие с оглед и на тежката загуба за семейството.

В рамките на 10 минути доц. Георгиева разговаря с лекуващия лекар на бебето, д-р Праматарова в гр. Сливен, с която обсъдиха състоянието и лечението на детето, както и план за консултации и рехабилитация в СБАЛ на Детски болести, гр. София.

Бързата професионална и човешка реакция внесе успокоение в опечаленото семейство, даде увереност на близките, че поне за бебето правят всичко необходимо.

Поклон с благодарност, доц. Георгиева!

Доц. Ралица Георгиева от 1991 г. работи в Клиниката по неонатология в Специализирана болница за активно лечение на детски болести" Проф. д-р Ив.Митев" и преподава в Медицински университет – София.

Специализирала е в: Университет Ерланген (Нюрнберг, Германия) – ултразвуково изследване на ЦНС и интензивно лечение в неонатологията; Париж, Франция – дихателна реанимация на новородени деца, профилактика на вътреболнични инфекции в интензивни неонатологични отделения, неврологични заболявания на новороденото дете; Стокхолм, Швеция – основни проблеми на изкуствената вентилация в неонаталния период; Линц, Австрия – функционална диагностика на централната нервна система при новородени деца и др. Обучава студенти по медицина, специализиращи лекари педиатрия и неонатология, както и продължителна квалификация на неонатолози.

Има над 150 публикации и участия в български и международни научни форуми по различни проблеми на неонатологията – интензивно лечение и дихателна реанимация на новородени деца, неврологични заболявания в неонаталния период, ултразвукова диагностика, неонатални инфекции и др.

Благодарност и на журналиста от Dir.bg Надежда Христова за съдействието.

С уважение: Пенка Георгиева

Пациентски организации "Заедно с теб"

Източник: http://patients.e-zdravey.com/bg/dots-ralitsa-georgieva-lekaryat-chovek-sadeystva-za-bebeto-na-pochinalata-rodilka-v-sliven/