• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

dr-zhelevНа 11-и юли 2017 г. внезапно ни напусна доц. д-р Христо Желев (68 г.), началник на Клиниката по гастроентерология на Специализираната болница по активно лечение по детски болести- проф. д-р Ив.Митев”-София.
Опелото ще бъде на 14-и юли 2017 г. от 11 ч. в църквата”Св.Георги”-София. 

Доц. д-р Желев бе високоуважаван специалист, педиатър, гастроентеролог, който в своята дългогодишна практика на лекар е помогнал за лечението на стотици деца.

Поклон пред светлата му памет!

nanevaНа 19 юли 2017 г. от 12 до 14 ч.в аудиторията, 5 ет. на „СБАЛДБ–проф. д-р Иван Митев” - София, фондация „За Нашите Деца“ организира обучение за всички здравни специалисти на болницата на тема „Мултидисциплинарен модел на работа към детето и семейството“.

Лектор на обучението ще бъде Надежда Денева, която е експерт към проекти на УНИЦЕФ, насочени към подобряване на услугите и грижата за деца и чрез организирането на дейностите по управление на Районен център по здравеопазване в гр. Габрово има специфичен опит във въвеждането на холистичния подход.

Продължение...


Петя-Петрова1ПОКАНА

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
Радваме се да Ви поканим за участие в първа дискусионна група за родители на тема „Комуникация със здравните специалисти“.

Кога?
На 21 юни 2017 г., сряда, от 17 до 18 ч.

Къде?
В библиотеката на Специализираната болница за активно лечение на детски болести - „проф. Иван Митев“- София

Кой участва?
Дискусията е предназначена за всички родители на децата, пациенти на болницата. Тя ще бъде фасилитирана от Петя Петрова – психолог по проект „Грижа в ранната възраст“.

За какво ще говорим?
• Проблемни аспекти на комуникацията със здравните специалисти – неразбиране, изграждане на доверие.
• Очакванията, които родителите имат към лечението и лекуващите.
• Как силните емоции, които родителите изпитват, повлияват общуването с медицинските специалисти.

Продължение...

Екипът от дневната смяна на "СБАЛ по детски болести- проф. д-р Иван Митев"- София се включи в днешния национален протест  "Не на насилието" по призива на Българския лекарски съюз.

В 13 часа протестиращите медици излязоха пред главния вход на лечебното заведение.

Те бяха подкрепени и от родители на лежащо болни деца. Присъстващите изразиха подкрепата си към бруталното посегателство върху д-р Албена Гагова, АГ специалист от столичната болница "Шейново".

"Присъединяваме се към протеста на колегите от САГБАЛ "Шейново". От доста време към медицинския персонал се създава негативна нагласа. В условията на тежко недофинансиране и благодарение на усилията които всекидневно полагаме, успяваме да предоставим на нашите пациенти висококачествени медицински грижи" , заяви д-р Наталия Минчева, зам. директор по лечебната дейност на болницата.

Лекарите настояха и за справедлива присъда над насилника от болница "Шейново".

zlatna-yabalkaНационална мрежа за децата организира за 7-а поредна година церемония за връчването на награди „Златна ябълка“. Отличията са признание и знак на почит към усилията, вложени от хора, организации и институции за подобряването на живота и благосъстоянието на децата в България. Те бяха връчени в навечерието на Деня на детето в Софийска градска художествена галерия.

Наградата в категория „Болница“ бе присъдена на „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София .Това е единствената в момента в България детска болница, която осигурява висококачествено лечение на широк спектър от заболявания при децата.

Продължение...