• Photo Title 1
  • Photo Title 2
  • Photo Title 4
  • Photo Title 5
  • Photo Title 6
  • Photo Title 7
  • Photo Title 8
  • Photo Title 9
  • Photo Title 10

Информационна среща на 12-и октомври, организирана от фондация „За Нашите Деца“

IMG 2867 333x251-2На 12.10.2017 г. от 12 до 14 ч.в библиотеката на "СБАЛ по детски болести - проф. д-р Иван Митев“ -София фондация „За Нашите Деца“ организира информационна среща за здравните специалисти на болницата на тема „Здравните специалисти в системата на закрила на детето“. Водещ на срещата ще бъде Димитринка Бумбовска - настоящ началник на Отдел „Закрила на детето“ към ДСП-Люлин. Бумбовска работи в системата на закрила на детето от самото й създаване и е сертифициран обучител и супервизор в областта на социалните дейности, гражданското образование, работата с жертви на насилие, приемната грижа. Провеждала е редица тренинги в страната на студенти и професионалисти по теми, свързани със социалната работа.

Целта на информационната среща е здравните специалисти да придобият по-широка информираност за мрежата от институции в системата на закрила на детето, взаимодействието между тях, правомощията на здравните специалисти по случаи на деца в риск, както и да обсъдят казуси и случаи от практиката си.

Информационната среща е част от поредица форуми,организирани в рамките на проект „Грижа в ранната възраст“, изпълняван от фондация „За Нашите Деца“.

Партньорството на фондация „За нашите деца“ с болницата е в рамките на изпълнявания от организацията проект „Грижа в ранната възраст“, по който ще бъдат изпълнявани дейности на територията на болницата до края на 2018 година.

Проектът е финансиран от фондация ОУК и неговата основна цел е да подобри развитието и благосъстоянието на децата в ранна детска възраст (0-7г.) като въведе интегриран здравно-социален и семейно-ориентиран подход към грижата. Чрез изследователски и застъпнически дейности, както и чрез пилотиране на социално-здравни услуги за директна работа с деца и семейства, проектът цели да подобри политиката и практиката по отношение на ранното детско развитие в здравната, социалната и образователната системи у нас.

Доброслава Стоилова,
Координатор на теренната работа по проекта
За контакти: + 359 882 516 103,
email: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.